OCC arbeider for å vinne tilbake husdemokrater, fremdeles miffed av lederens fokus på krypto

Fungerende kontrollør Brian Brooks fortsetter arbeidet med å nå over midtgangen med løfter fra store aktører om å støtte minoritetseide banker.

US Treasury’s Office of the Comptroller of the Currency utvider et oppsøkende program designet for å gi tilgang til minoritetsdepotinstitusjoner, eller MDI.

I følge en torsdag kunngjøring delt med Cointelegraph, utvides OCCs prosjekt REACh til å omfatte et løfte om store og mellomstore banker som samarbeider med MDI. Løftet krever at partnerbanken utvider investering og støtte for lederutvikling ved MDI som den jobber med.

MDI er ganske enkelt banker eller kredittforeninger som er majoritetseid av etniske eller raseminoriteter. De blir sett på som kritiske for å utvide økonomisk inkludering til minoritetsgrupper utelatt fra mange deler av det bredere økonomiske systemet. Fungerende kontrollør Brooks sa om MDI:

„Deres unike status gjør dem godt egnet til å forbedre finansielle tjenester for minoritets- og underverdige samfunn og skape meningsfylte økonomiske muligheter.“

OCC kåret Citibank, Flagstar, Huntington, Texas Capital og Wells Fargo som den første kohorten som forpliktet seg til det nye løftet.

Opprinnelig kunngjort i oktober, startet Project REACh under Brooks ‚ledelse og har vært et sentralt punkt i hans arbeid med økonomisk inkludering – spesielt før demokratiske medlemmer av House Financial Services Committee, misfornøyde med sitt fokus på kryptovalutaer.

Brooks ble med i OCC fra Coinbases juridiske team i begynnelsen av året etter at Joseph Otting gikk av. Innenfor statskassen er OCC tiltalt for å administrere den føderale regjeringens forhold til nasjonale banker. Gitt Brooks bakgrunn er det ingen overraskelse at krypto tenkte på ham som et middel til å fremme det amerikanske banksystemet da han ble med.

Det er en fangst. Donald Trump-utnevnt Steven Mnuchin leder statskassen, og det var Trump-utnevnt Otting som utnevnte Brooks som sin fungerende etterfølger. For bare noen uker siden nominerte Trump Brooks til stillingen, men den nominasjonen venter på senatets bekreftelse, og klokka tikker. Gitt bånd til president Trump, er det ingen overraskelse at forholdet til demokrater i kongresskomiteer som er ansvarlige for tilsyn med disse kontorene, kan bli tøff.

I begynnelsen av november møtte Brooks for House Financial Services Committee og Senate Banking Committee for å rapportere om OCCs aktiviteter. Som nevnt tidligere var det demokrater fra den tidligere komiteen som kritiserte Brooks fokus på krypto som en distraksjon fra pliktene til å utvide økonomisk tilgang. Og faktisk, styreleder Waters (D-CA) skrev en serie kritikk mot Otting og Brooks over deres håndtering av Community Reinvestment Act.

Imidlertid virket demokratiske representanter som Houstons Al Green, som har tilbrakt mange år med å støtte minoriteters økonomiske tilgang i Financial Services Committee, imponert over Project REACh under forrige måneds høring.

Project REAChs navn ser ut til å ikke bare være en referanse til å strekke en hånd til de som er utenfor det økonomiske systemet; det ser også ut til å være et forsøk på å strekke seg over midtgangen i møte med partisan gridlock.